ΠΕΡΙ ΤΟΥ BLOG

Το blog αυτό δημιουργήθηκε από τους φίλους του Παιδικού Χωριού και σκοπό έχει να βοηθήσει -όσο είναι δυνατόν- υλικά και πνευματικά τα παιδιά που διαμένουν στους χώρους του, προβάλοντας το θεάρεστο έργο που γίνεται.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στο εξής mail:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΥΡΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας συνέχισε τις δράσεις της και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Λύρειο Παιδικό Χωριό.
Με τη συμμετοχή 54 προσώπων, μελών και φίλων, η ένωση παρεδώσαμε 400 κιλά ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδια.




Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος, απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα τόνισε « Αγία Καθηγουμένη, ένα χρέος ευθύνης οδήγησε τα βήματα μας εδώ, σε αυτήν εδώ την ιεροπρεπή κυψέλη για να δώσουμε από το περίσσευμα της ευαισθησίας και της αγάπης δεκάδων ανθρώπων, μελών και φίλων μας που σήμερα δεν μπόρεσαν να έρθουν αλλά εμπιστεύονται το Σωματείο μας,  δώρα χαράς στα παιδιά σας. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας. Δεν εξέλιπε ο ζήλος, η ευαισθησία και η πρόνοια για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Πόσο δίκιο έχει ο ποιητής της Ελλάδος, Οδυσσέας Ελύτης όταν μας διαβεβαιώνει , πολλά δε θέλει ο άνθρωπος, να ν ήμερος, να ναι άκακος, λίγο φαϊ λίγο κρασί, Χριστούγεννα κι Ανάσταση. Η αγάπη δε νοείται απλά ως απλή συναισθηματική εκδήλωση, αλλά βίωμα συγκλονιστικό και ανεπανάληπτο. Να εύχεσθε για την πατρίδα και τη νέα γενιά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα Σωματεία που σέβονται τον εαυτό τους και δεν είναι απλά μια περιφερόμενη σφραγίδα που επαιτεί για επιβεβαίωση, οφείλουν να πράττουν το δέον, το αρμόζον. Η φιλανθρωπία είναι εντολή του Θεού,  βασισμένη στην αγάπη, στην ισότητα και στην αλληλεγγύη.  Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή, αυτή απαλύνει τα βάσανα, αυτή στηρίζει, αυτή αναγεννά, αυτή εδραιώνει την προοπτική. Δεχθείτε και πάλι τις ευχαριστίες μας αλλά και το παρόν πόνημα του συμπατριώτη μας π. Γεωργίου Κατσαούνη».
Αντιφωνώντας η Καθηγουμένη επαίνεσε την πρωτοβουλία, παρουσίασε το επιτελούμενο έργο της αδελφότητας της οποία σκοπός  είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα μέχρι την ενηλικίωση, η  πλήρης επιμόρφωση και η οικογενειακή αποκατάστασή τους. Κάλεσε όλους δε να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις και ευχήθηκε καλές γιορτές προσφέροντας αβραμιαία φιλοξενία.


0 Responses

Αφήστε το μήνυμά σας...