ΠΕΡΙ ΤΟΥ BLOG

Το blog αυτό δημιουργήθηκε από τους φίλους του Παιδικού Χωριού και σκοπό έχει να βοηθήσει -όσο είναι δυνατόν- υλικά και πνευματικά τα παιδιά που διαμένουν στους χώρους του, προβάλοντας το θεάρεστο έργο που γίνεται.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στο εξής mail:

Η συγκλονιστική ιστορία των «μανάδων» με τα ράσα - Γίνεται ταινία!!



Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το Παιδικό Χωριό Λύρειο, το ίδρυμα που βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Μάκρη και την Ραφήνα και έχει γίνει σπίτι για 76 αθώες ψυχές, που έχουν υποφέρει πολύ.




Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών έως και 18 ετών, τα οποία μέσα στην ατυχία τους είχαν την τύχη να βρεθούν στο κατώφλι του σπιτιού των τεσσάρων πολύ ξεχωριστών γυναικών.

Η συγκλονιστική ιστορία των τεσσάρων «μανάδων» - Η ιστορία του ιδρύματος

Οι αδερφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη αποτελούν μια «γροθιά» από την ηλικία των 21 ετών. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν από 40 χρόνια, όταν το έσκασαν από τα σπίτια τους για να γίνουν καλόγριες και να μεγαλώνουν ορφανά παιδιά.

«Ήμασταν δώδεκα νεαρές κοπέλες, ηλικίας 21 ετών, που φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο στον Πειραιά. Πηγαίναμε παντού μαζί και φυσικά στο κατηχητικό. Η φιλία μας μεγάλη και τα όνειρα μας κοινά. Θέλαμε να αφιερώσουμε την ζωή μας στον Θεό, αλλά εκείνη την εποχή που να τολμήσεις να πεις κάτι τέτοιο στους γονείς, που εκτός των άλλων, είχαν καταγωγή από την Μάνη», αναφέρει σε κυριακάτικη εφημερίδα η αδερφή Δωροθέα.

Μετά τις πολλές προσπάθειες που έκαναν, οι 12 κοπέλες αναγκάστηκαν να το σκάσουν από τα σπίτια τους και να κρυφτούν για αρκετό καιρό. Η αστυνομία τις εντόπισε τρεις φορές και τις γύρισε στις οικογένειες τους.

Κάποια στιγμή οι γονείς τους το πήραν απόφαση και τους έδωσαν την ευχή τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που τόσο πολύ ήθελαν.

Σήμερα έχουν απομείνει 4 από τις δώδεκα γυναίκες, καθώς οι άλλες έχουν αποβιώσει.

Τα 76 παιδιά του ιδρύματος τις αποκαλούν «μάνες» και εκείνες προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο ίδρυμα τα παιδιά κάνουν μαθήματα, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες, κυρίως από εθελοντές δασκάλους.

Τα παιδιά «τρελαίνονται» όταν τους επισκέπτονται μαθητές από σχολεία και τους πηγαίνουν δώρα. Λαχταρούν να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, που πηγαίνει να τους κρατήσει συντροφιά. Οι γυναίκες αυτές στηρίζουν τα παιδιά μέχρι να αποκατασταθούν.

Ταινία η συγκινητική ιστορία τους

Πρόκειται για ένα πραγματικό σενάριο ζωής το οποίο θα γίνει ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μάνα». Αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/384924/i-sygklonistiki-istoria-ton-manadon-me-ta-rasa---ginetai-tainia#ixzz2oChD5fMP
0 Responses

Αφήστε το μήνυμά σας...